Het mobiliteitsplan

Uitslag Fietsstad 2020

Geen top-100 plek voor Gooisemeren

uitreiking_veenendaal-690×366

Zoals op de site is aangegeven, is de uitslag van de verkiezingen bekend gemaakt. Als afdeling ben je dan natuurlijk nieuwsgierig naar de lokale score. In het verleden heeft Bussum wel eens ambities getoond bij deze verkiezingen hoog te gaan scoren. Maar helaas….een top100-plaats zit er zelfs niet in.

 

De gemeente is momenteel bezig met het opstellen van een mobiliteitsplan. Er is reeds een uitgebreide enquête geweest en momenteel zijn er bijeenkomsten. Alle informatie over dit plan is te vinden op de website van de gemeente https://bestuur.gooisemeren.nl/plannen-en-projecten/dossier/goed-en-veilig-op-weg/.

 

Het huidige “werkdocument” moet nog voor de zomer resulteren in het mobiliteitsplan, dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Het langzame verkeer, vooral de fiets, neemt een belangrijke plaats in. Volgens de gemeente maken zij een duidelijke keuze voor de fiets. In het werkdocument is dit ook terug te vinden, maar tussen de regels heeft doorstroming, parkeren en bereikbaarheid van de auto’s de hoogste prioriteit. Hopelijk slaagt men er in de prioriteiten voor de fiets beter in het plan te verankeren.

 

Laten we hopen dat Gooisemeren  in de nabije toekomst een gooi kan doen naar “Fietsstad 202?”.

Categorieën