Lang verwacht, het rondje Naardermeer is compleet

Voormeerpassage geopend

Voormeerpassage

Na vele jaren van discussie is het dan eindelijk zover. De Voormeerpassage is er. Waar vroeger een spoorwegovergang was is nu een tunnel, een fiets- en faunapassage. Hier zullen veel fietsers en wandelaars gebruik van gaan maken die het bekende “rondje Naardermeer” willen fietsen of lopen. Maar in combinatie met de oversteek van de Rijksweg is er ook een alternatieve verbinding ontstaan tussen de Keverdijk en Bussum. Als Fietsersbond zijn wij dan ook erg blij met deze verbinding. Beide verbindingen zijn inmiddels in de routeplanner van de Fietsersbond opgenomen!

Omdat het een fiets- en faunapassage betreft, is het de tunnel niet verlicht. Om mogelijk sluipverkeer tegen te gaan is er aan beide zijden van de tunnel een paaltje geplaatst. Deze paaltjes zijn zeer slecht zichtbaar en gevaarlijk voor fietsers. De gemeente neemt er de tijd voor om er over na te denken…….

Categorieën